Többe kerülhet a parkolás a bevásárlásnál, ha erre nem figyel oda

Tizenötezer a parkolásért? Ez az új szabály.

Forrás: Pénzcentrum2024. 04. 09. 12:50
null
illusztráció Fotó: Vémi Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyot fordul a világ a parkolási díjak miatt a Lidl Csalogány utcai üzleténél, mert bár az első óra még ingyenes lesz, a második óra 1500 forintba kerül majd, a harmadik órától pedig 15 ezer forintos napidíjat szednek – adta hírül a Pénzcentrum.

A fizetőrendszer bevezetésének oka, hogy a parkolókban hagyott járművek miatt sokszor előfordul, hogy nem marad elegendő hely a vásárlóknak, így nem, vagy csak keresgélés után sikerül leparkolniuk. 

Van még néhány üzlet, ahol szontén fizetni kell, bár előnyösebb feltételeket szabtak meg. Fizetős a parkolás a második órától Budapesten a XIV. kerületi Mogyoródi út 23–29., a XV. kerületi Erdőkerülő u. 26., a VIII. kerületi Hungária krt. 26., a VIII. kerületi Teleki tér 1., és a III. kerületi Huszti út 20. szám alatt található boltoknál, illetve vidéken az érdi Diósdi u. 2–4., a ceglédi Törteli út 2., a kecskeméti Izsáki út 2., a pécsi Siklósi út 52/A és Lázár Vilmos u. 10., a szegedi Makkosházi krt. 21. és a váci Naszály utca 20. szám alatt található Lidl üzleteknél.

Itt szintén ingyenes a parkoló használata az első órában, a második órában 1500 forintot kell fizetni érte, ha viszont két óránál többet pihentetné az autót, az üzlet napi zárásáig 2500 forintot kell fizetni. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.