Díszvendége hazánk Kína egyik legnagyobb gazdasági vásárának

A rendezvény lehetőséget biztosít a megjelent magyar cégek számára, hogy felkeltsék a befektetők figyelmét.

2024. 09. 08. 17:20
MAGYAR Levente
Magyar Levente a Kínai Nemzetközi Befektetési és Kereskedelmi Vásár megnyitóján Fotó: MTI/KKM
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hsziamen városában tartják a napokban Kína egyik legnagyobb és leghíresebb nemzetközi gazdasági vásárát, amelyen Magyarország díszvendégként vesz részt, miután Hszi Csin-ping kínai elnök budapesti látogatásán személyesen kérte fel erre hazánkat – mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára megnyitó beszédében a helyszínen vasárnap a tárca tájékoztatása szerint. 

Nagy lehetőség és nagy megtiszteltetés ez nekünk, hiszen számos vállalat tud bemutatkozni termékekkel, szolgáltatásokkal, innovatív megoldásokkal

– tette hozzá. 

MAGYAR Levente
Magyar Levente a Kínai Nemzetközi Befektetési és Kereskedelmi Vásár megnyitóján
Fotó: MTI/KKM

– Hsziamen Fucsien tartományban található, amely fontos Magyarországnak, mert innen érkezik a legtöbb kínai működőtőke, ezért tárgyaltunk a kormányzóval, a városvezetéssel, hogyan lehet tovább bővíteni a kapcsolatokat – mondta az államtitkár. Hozzátette: 

jövőre – 8. városként – Hsziamen is közvetlen légi összeköttetésbe kerülhet Budapesttel. 

A felek tárgyaltak a kulturális kapcsolatokról is, hogy jobban megismertessék egymással országaikat. Fontos, hogy a gazdasági kapcsolatok mellett legyenek humán alapjai a hosszú távú nemzetközi együttműködésnek, amire nagy nyitottság van. – Magyarországot itt tisztelik és alapvetően szeretik – mondta Magyar Levente. 

Korábbi tájékoztatás szerint a vasárnap megnyílt 24. Kínai Nemzetközi Befektetési és Kereskedelmi Vásáron a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) 20-20 négyzetméternyi, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) pedig 60 négyzetméternyi kiállítási területen várja a szakmai látogatókat. Az Agrármarketing Centrum (AMC) 60 négyzetméteres látványkonyhája friss ételekkel várja a látogatókat, a Magyar Bormarketing Ügynökség (MBÜ) 50 négyzetméteres alapterületű borbárral jelent meg a rendezvényen. A nemzeti standon bemutatkozik a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. (NIPÜF), valamint a Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) is. A rendezvény remek lehetőséget biztosít a megjelent magyar cégek számára, hogy felkeltsék a befektetők figyelmét – közölték.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.