Új ügyvezetőt kapott a debreceni repülőtér

Györke Ernő iparági szakembert nevezték ki szeptember 20-tól a debreceni repülőtér ügyvezetőjének, az új vezetőtől Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter egyebek között olyan fejlesztési koncepció kidolgozását várja el, amellyel a reptér a térség logisztikai csomópontja lehet – közölte a légikikötő az MTI-vel szerdán.

Forrás: MTI2024. 09. 25. 18:06
Debrecen,-,January,21:,Passengers,Walking,To,The,Airplane,Before
illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közleményükben azt írták, Györke Ernő több évtizedes, széles körű nemzetközi légiközlekedési és logisztikai iparági tudással, valamint jelentős vezetői tapasztalattal rendelkezik. A Malév GH volt forgalmi igazgatójaként kellő tapasztalattal és átfogó tudással bír a légiközlekedési igények kiszolgálásban.

Az eddigi ügyvezető, Király Tamás, munkája elismerése mellett közös megegyezéssel távozott.

A közlemény szerint a debreceni repülőtér forgalma folyamatosan erősödik, a 2012–2019 közötti időszak teljesítménye érdemben lendítette fel a beutazó turizmust és jelentős befektetésösztönző hatást gyakorolt a vonzáskörzetére.

A repülőtér gazdaságfejlesztő és élénkítő hatása vitathatatlan a már Debrecenben működő, valamint a betelepülő gazdasági társaságok, a Debreceni Egyetemen tanuló külföldi hallgatók, valamint a város idegenforgalmi szektorában működő szállodák, éttermek, kulturális és sportintézmények tekintetében – írták.

A tulajdonosok – a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Debreceni Vagyonkezelő és az Airport Debreceni Holding Vagyonkezelő Zrt. – egyaránt elkötelezettek a repülőtér teljesítményének további fokozása, a műszaki beruházások és a forgalmat generáló járatfejlesztések mellet– áll a közleményben.

A tulajdonosok elvárják az új vezetéstől, hogy a logisztikai forgalom és a személyszállítás teljesítménye mielőbb elérje a pandémia előtti szintet – olvasható a közleményben, amely leszögezi: a tulajdonosok ennek érdekében azt is elvárják, hogy a tervben lévő korszerűsítési és infrastrukturális beruházások gyorsan és hatékonyan valósuljanak meg.

A Nemzetgazdasági Minisztérium, mint az állam többségi tulajdonrészének tulajdonosi joggyakorlója, továbbra is támogatni fogja az üzletmenet folytonosságát annak érdekében, hogy a Debrecen International Airport a régió meghatározó kereskedelmi repülőterévé váljon.

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter mindezeken túlmutatóan elvárja az új ügyvezetőtől, hogy olyan fejlesztési koncepciót dolgozzon ki, amely révén a Debrecen Nemzetközi Repülőtér a térség meghatározó repülőtere és logisztikai csomópontja legyen – mutat rá a repülőtér közleménye.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.