Nagy bejelentést tett az Aldi a csirkehúsukkal kapcsolatban

Az Egyesült Királyságban működő Aldi hatalmas változtatást vezet be az üzleteiben a csirkehúsokkal kapcsolatban, amivel a vásárlóknak és az állatoknak is kedveznek.

Forrás: ORIGO2024. 10. 25. 21:44
ILLUSZTRÁCIÓ Fotó: PEXELS
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A friss csirkehúsaival kapcsolatban tett fontos bejelentést az Egyesült Királyságban működő Aldi. Október 30-ától kezdve állítólag csak olyan csirkékből származó húst fognak árusítani, amiket jobban tartottak, jobbak voltak az életkörülményeik.

ILLUSZTRÁCIÓ (Fotó: PEXELS)

Az üzletlánc az állatjóléti szabványok iránti elköteleződése miatt döntött így.

A levágott csirkék olyan helyen éltek, ahol 20 százalékkal nagyobb volt az életterük, mint a hagyományos ipari szabvány

– írja a Mirror, amit az Origo szemlézett.

Az üzletlánc a termékek csomagolásain fogja feltüntetni, hogy az adott hús olyan állatból készült, amit jobb körülmények között tartottak a szabványhoz képest.

Az üzletlánc beszerzési igazgatója úgy fogalmazott, hogy az Aldinak kifejezetten fontos az állatok jóléte, és keményen dolgoznak azon a beszállítóikkal, hogy az állománysűrűség csökkentésével javítsanak a csirkék életén.

A húsipar felelős az éves globális üvegházhatású gázkibocsátás körülbelül 15 százalékáért, de nem mindenki hajlandó átállni a növényi alapú étrendre. Szakemberek feltették a kérdést: van-e mód arra, hogy csökkentsük a húsipar által a környezetnek okozott károkat anélkül, hogy lemondanánk a húsról? Nos, úgy tűnik, lehet, hogy igen.

A pitonok például nagy mennyiségű, magas fehérjetartalmú húst biztosíthatnak, ráadásul kisebb szénlábnyom mellett.

Egy Niceville-ben élő David Cox nevű férfi egy csirkével kötött szoros barátságot, és mindent együtt csinál vele a bevásárlástól kezdve egészen az evezésig, és együtt utazzák körbe a világot.A csirke Sammi névre hallgat, ezen kívül saját gardróbszekrénye is van, tele ruhákkal.A férfi a közös utazásokról büszkén posztolgat a közösségi oldalakon, amivel nem meglepő módon rengeteg rajongót szerzett – írja az Origo.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.