A friss csirkehúsaival kapcsolatban tett fontos bejelentést az Egyesült Királyságban működő Aldi. Október 30-ától kezdve állítólag csak olyan csirkékből származó húst fognak árusítani, amiket jobban tartottak, jobbak voltak az életkörülményeik.
Az üzletlánc az állatjóléti szabványok iránti elköteleződése miatt döntött így.
A levágott csirkék olyan helyen éltek, ahol 20 százalékkal nagyobb volt az életterük, mint a hagyományos ipari szabvány
– írja a Mirror, amit az Origo szemlézett.
Az üzletlánc a termékek csomagolásain fogja feltüntetni, hogy az adott hús olyan állatból készült, amit jobb körülmények között tartottak a szabványhoz képest.
Az üzletlánc beszerzési igazgatója úgy fogalmazott, hogy az Aldinak kifejezetten fontos az állatok jóléte, és keményen dolgoznak azon a beszállítóikkal, hogy az állománysűrűség csökkentésével javítsanak a csirkék életén.
A húsipar felelős az éves globális üvegházhatású gázkibocsátás körülbelül 15 százalékáért, de nem mindenki hajlandó átállni a növényi alapú étrendre. Szakemberek feltették a kérdést: van-e mód arra, hogy csökkentsük a húsipar által a környezetnek okozott károkat anélkül, hogy lemondanánk a húsról? Nos, úgy tűnik, lehet, hogy igen.
A pitonok például nagy mennyiségű, magas fehérjetartalmú húst biztosíthatnak, ráadásul kisebb szénlábnyom mellett.
Egy Niceville-ben élő David Cox nevű férfi egy csirkével kötött szoros barátságot, és mindent együtt csinál vele a bevásárlástól kezdve egészen az evezésig, és együtt utazzák körbe a világot.A csirke Sammi névre hallgat, ezen kívül saját gardróbszekrénye is van, tele ruhákkal.A férfi a közös utazásokról büszkén posztolgat a közösségi oldalakon, amivel nem meglepő módon rengeteg rajongót szerzett – írja az Origo.