OKSZ: Több bolt nyitva tartását kezdeményezték

Nincs szükség többletvásárlásra, az áruellátás bőséges és folyamatos.

2021. 03. 04. 13:30
null
20200416 Budapest A CBA üzletiben a hatósági ajánlásokat szigorúan betartják a koronavírus-járvány idején. A nyugdíjas vásárlók az élelmiszerüzletet csak a korlátozásban előírt időben látogathatják. A 65 évnél fiatalabbak ekkor nem mehetnek be a boltba. fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mint ahogy eddig, most is elsődlegesnek tartjuk a járvány elleni védekezést, első az emberek egészsége – teljes mértékben elfogadjuk a kiskereskedelmi üzletek bejelentett korlátozását. Nagyon fontos tudni, hogy

az élelmiszer-ellátásban semmilyen zavar, fennakadás nem várható, hiszen az alaptermékek üzletei, az élelmiszerboltok továbbra is változatlanul elérhetők lesznek Magyarországon

– közölte a Magyar Nemzettel az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

Vámos György kijelentette:

a raktárkészletek feltöltve, a bolti kiszolgálás a megszokott módon rendelkezésre áll a vásárlóknak az elkövetkező időszakban.

Változatlanul elérhetők lesznek az alaptermékek üzletei, nem szükséges többletet felhalmozni Fotó: Havran Zoltán

A főtitkár felidézte: tavaly, az áprilisi korlátozások idején a szabályok szerint nem lehetett látogatni az iparcikküzleteket, ezúttal azt jelentették be, hogy zárva lesznek a nem alaptermékeket árusító boltok. Jelezte, hogy az Országos Kereskedelmi Szövetség levélben kezdeményezte a döntéshozóknál, hogy

a bezárás alól legyenek kivételek: a munkaeszközöket kínáló boltok, a home office-hoz szükséges híradástechnikai üzletek, az állateledel-kereskedők, az otthoni karbantartáshoz szükséges barkácsboltok és a mezőgazdasági alapanyagokat kínáló egységek.

– A részletszabályokat tartalmazó rendelet csak később jelenik meg, amelyhez írásban javasoltuk a kormány illetékeseinek a fenti üzletek nyitva tartását is – mondta a főtitkár.

Mint mondta, a webáruházak zavartalanul fogadják a megrendeléseket, a házhoz szállítások előreláthatóan fennakadás nélkül folytatódhatnak, ezért az interneten sem indokolt a többletvásárlás.

– Az élelmiszerüzletek, drogériák arra készülnek, hogy az alkalmazottaik beosztását is úgy alakítják ki, hogy a családanyák, -apák is otthon tudjanak maradni az iskolás, óvodás gyermekeikkel – fűzte hozzá Vámos György.

Szavai szerint arra számítanak az üzletek, hogy

mivel a magyar vásárlók már megszokhatták, hogy idehaza jól szervezett, kiegyensúlyozott az áruellátás, ezért nem lesznek tömeges jelenetek az alaptermékek üzleteiben, a drogériákban a hétvégén,

legfeljebb a szokásos élénkülésnél némileg erősebb látogatottságot tapasztalnak majd, mivel a nyitvatartás ezen boltok esetében hétfőtől folytatódik.

A vásárlók várhatóan több alapvető és tartós élelmiszert vesznek a hétvégén, de nem számítanak túlzott forgalomra a kereskedők Fotó: Mirkó István

Vámos György szerint az a legfontosabb, hogy mindenki regisztráljon a védőoltásra, ami azt segíti, hogy az üzletek fennakadás nélkül tudjanak működni, illetve azt szolgálja, hogy a fokozatosság elvét követve mielőbb megszűnjenek majd a korlátozások.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.