Egy nő megpróbálta kifütyülni Orbán Viktort, megrángatták

A csíkszeredai magyar konzul sajtósának a férje lehetett az egyik agresszor.

MN
2017. 07. 22. 10:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy nő sípolni kezdett Orbán Viktor szombati tusnádfürdői előadása közben. A Hír TV beszámolója szerint a nőt a tömeg szélére kísérték, ahol azonban ismét belefújt a sípba. Válaszul itt már nem csak kíséretet kapott. Az egyik felvételen az is látszik, ahogy egy nő megüti, majd valaki a hajánál fogva a földre rántja.

A HVG felvételén már az is jól látszik, hogy egy fekete ruhás férfi bántalmazza a tiltakozó nőt. A nőt végül egy biztonsági őr a kezét hátracsavarva vezette ki a helyszínről.

Közben néhányan a „büdös kurva” bekiabálással kommentálták a történteket. A nő később azt mondta, a Budapesten élő erdélyi, aki a paksi titkosítás ellen akart tiltakozni. Az is felháborította, hogy Orbán Viktor korlátlan pénzből folytatja propaganda-hadjáratát.

Kósa Lajos tusnádfürdői sajtótájékoztatóján provokációnak nevezte a fütyülést, és köszönetet mondott azért, hogy a rendezők a sípolót „kimentették a tömegből”. Úgy vélte, a provokáció veszélyes, mert erőszakot szülhet. „A provokációt és az erőszakot is elítéljük” – jelentette ki. Hozzátette, sportmérkőzéseken is provokációnak minősül, ha valaki az egyik csapat mezében jelenik meg a másik csapat szurkolótáborában. Ilyenkor a provokátort a biztonsága érdekében kell kimenteni az ellenséges közegből. Hozzátette: „a teljesen véletlenül ott tartózkodó újságírók dokumentálták, hogy mi következett be, úgyhogy ezt mindenki saját szemével láthatja”.

A Hír Televízió információi szerint a csíkszeredai magyar konzul sajtósának a férje volt az egyik agresszor.

A kormányközeli Figyelő újságírója már pénteken megelőlegezte, mire számíthatnak azok, akik Tusványoson Orbán Viktor kifütyülésére készülnek. Azt írta, hogy a tiltakozók készüljenek a legrosszabbra, mert az a jobbik eset, ha csak megütik őket. A székelyek ugyanis nem szoktak viccelni, ha a magyarság és kormányfője ellen szervezkedik valaki – tette hozzá a lap publicistája.  

Orbán Viktor előadásáról itt olvashat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.