Húsz nap után fejeződött be a tűzoltás a nagymajtényi gázkútnál

Az egyik közösségi portálon publikált közlemény szerint szombaton felszerelték a földgázkút fejét, és elzárták a csapot.

MTI
2018. 01. 06. 21:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyik közösségi portálon publikált közlemény szerint szombaton felszerelték a földgázkút fejét, és elzárták a csapot, így leállították a földgáz és a víz feltörését.

A csaknem háromhetes tűzoltásban nyolc megye 250 tűzoltója vett részt. Naponta átlagosan 45 tűzoltó volt a helyszínen. A tűzoltók először eltakarították a lángoktól megolvadt és ledőlt fúrótorony fémszerkezetét, majd levágták a gázkút fejét. A lángok közelében a tűzoltók úgy tudtak dolgozni, hogy társaik vízsugárral hűtötték a környéket. Munkájukat segítette, hogy csütörtökön nagy mennyiségű víz tört fel a mélyből, mely eloltotta a lángokat. A műveletet azonban csak a kútfő felszerelése után tekintették befejezettnek.

A Szatmár megyei Nagymajtényban, a magyar–román határtól mintegy tíz kilométerre december 18-án hajnalban ütött ki tűz egy földgázkútnál. A kút két és fél héten át több méter magas lángokkal égett. Az érintett vállalat közleménye szerint a balesetet egy váratlan földgázkitörés okozta. A vállalat a földgáz kitermelését készítette elő, és lefúrt a földgázrétegig, de még nem szerelte fel a gázkitörés megelőzését biztosító berendezést. A balesetben senki sem sérült meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.