„Székelyföld nem létezik” – magyarellenes falfirkák Csíkszeredában

A narancssárga festékszóróval írt feliratok obszcén kifejezéssel gyalázzák Magyarországot.

MN
2018. 01. 10. 9:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Román nyelvű magyarellenes falfirkák jelentek meg több csíkszeredai épület falán – közölte szerdai számában a Székelyhon.ro.

A narancssárga festékszóróval írt feliratok obszcén kifejezéssel gyalázzák Magyarországot, és Victor Ponta volt román miniszterelnöktől idézik, hogy „Székelyföld nem létezik”.

A városi távhőszolgáltató igazgatója a társaság résztulajdonában levő épület falára festett feliratok kapcsán elmondta: egyeztetnek a polgármesteri hivatallal, hogy tegyenek-e feljelentést ismeretlen tettes ellen. Hozzátette: mást nem tehetnek, mint hogy letakarítják a magyargyalázó falfirkákat.

A portál beszámol arról is, hogy korábban, 2016 decemberében román nemzeti színű, kék-sárga-piros falfirkák jelentek meg a zömében magyarok lakta város több épületén, s ezeket az épületek tulajdonosai takarították le.

Gheorghe Filip, a Hargita megyei rendőrség szóvivője az MTI-nek elmondta: eddig senki nem tett panaszt a falfeliratok miatt a rendőrségen, ennek ellenére megvizsgálják az ügyet. Hozzátette, a sértő szövegek esetében a rendőrség panasz nélkül is eljár, megpróbálja azonosítani és felelősségre vonni az elkövetőket, de szerinte a megkárosított épülettulajdonosoknak is panaszt kell tenniük.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.