Még tartja magát a nyár, de a hétvégén jön a lehűlés

Szombatig 30 fok feletti csúcshőmérsékletre számíthatunk, aztán érkeznek a záporok.

MN
2017. 08. 30. 5:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint szerdán túlnyomóan derült, napos idő várható, legfeljebb fátyolfelhőzet lehet az égen. Csapadék sehol sem alakul ki. A Fertő környékén megerősödhet a déli szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű. Késő estére 19 és 25 fok közé csökken a hőmérséklet.

Csütörtökön is derült, csapadékmentes idő várható. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 fok között alakul.

Pénteken napos, többnyire csapadékmentes idő várható, de délután a Dunántúlon már megnövekedhet a felhőzet, és főként északnyugaton zápor, zivatar is kialakulhat. Mérsékelt marad a légmozgás, szélerősödés csak zivatar környezetében várható, illetve éjszaka erősödik meg északnyugaton az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között alakul.

Szombaton kezdetben gomolyfelhős, napos idő valószínű, majd nyugat, délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé valószínű zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél helyenként megerősödik, zivatarban viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 25 és 32 fok között alakul, de a Nyugat-Dunántúlon már 25 fok alatt marad a maximum.

 

Vasárnap a rövid napos időszakok mellett gyakran lesz erősen felhős az ég, többfelé valószínű zápor, zivatar. Az északnyugati, nyugati szél a Dunántúlon megerősödik, zivatarban viharos is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 21 és 26 fok között alakul, de a kezdetben még kevésbé felhős Tiszántúlon ennél néhány fokkal melegebb is lehet, a tartósan csapadékos helyeken pedig nem emelkedik 20 fok fölé a hőmérséklet.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.