Megdőlt a melegrekord Budapesten

A János-hegy völgyi részén kora reggelre csak 24,3 fokig hűlt le a levegő.

MN
2017. 08. 02. 13:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Augusztus 2-án megdőlt a minimum-hőmérséklet fővárosi rekordja: a János-hegy völgyi részén kora reggelre csak 24,3 fokig hűlt le a levegő – írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat. A korábbi rekord 24,0 fok volt, amelyet 1948-ban mértek a Gellért-hegyen.

Előrejelzésük szerint a mostani lesz a 2017-es nyári szezon eddigi legerősebb hőhulláma. A legmelegebb napokban a hőmérséklet csúcsértéke elérheti a 39-40 fokot, sőt egy-egy helyen 41 fok sem kizárt.

Szerdára már négy megyére – Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok – adta ki legmagasabb fokú, piros figyelmeztetését a hőség miatt a meteorológiai szolgálat.

A fővárosra és tizenegy megyére másodfokú, Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki szerdára a hőség miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.