Napsütéssel és meleggel búcsúzik a nyár

Augusztus utolsó és szeptember első napjain még 30 fok feletti csúcshőmérséklet várható.

MN
2017. 08. 29. 4:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint kedden sok napsütésre és főként a középső és az északi területeken gomolyfelhőkre számíthatunk. Csapadék sehol nem lesz. A Tiszántúlon élénk lökések kísérhetik az északkeleti szelet, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű, a déli határ közelében lehet a melegebb. Késő este 15 és 20 fok közé hűlhet le a levegő.

Szerdán túlnyomóan derült, csapadékmentes idő várható. Mérsékelt marad a légmozgás, legfeljebb északnyugaton élénkül meg helyenként a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15 fok között valószínű, az Északi-középhegység völgyeiben lehet a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul.

Csütörtökön, augusztus utolsó napján is derült, csapadékmentes idő várható. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.

Szeptember 1-jén, pénteken többnyire derült, csapadékmentes idő várható, de délután a Dunántúlon már kevés felhő lehet, és északnyugaton este kis eséllyel zápor, zivatar is kialakulhat. A Dunántúlon napközben megélénkül a délnyugati, késő este megerősödik az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között alakul.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.