Viharos szél miatt adtak ki figyelmeztetést

Azonban várhatóan felszakadozik a felhőzet, és eláll az eső.

MN
2017. 10. 24. 4:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizennégy megyére – Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas, Veszprém és Zala – adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az előrejelzés szerint a Dunántúlon, elsősorban a nyugati felében előreláthatólag estig helyenként viharos széllökések kísérhetik az északi, északnyugati szelet. A délutáni, esti órákig északkeleten, illetve az Alföldön alakulhat ki néhol viharos széllökés északi, északkeleti irányból.

Azonban a borongós, csapadékos, szeles időt okozó ciklon távolodik tőlünk, és kedden egyre inkább a nyugatról benyúló anticiklon határozza meg időjárásunkat. Emiatt – bár az idő szeles marad – felszakadozik a felhőzet, és eláll az eső.

A nap folyamán északnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, és a változóan felhős idő mellett hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap. Reggelig délkeleten még előfordulhat néhol kisebb eső, ugyanakkor napközben már nem valószínű csapadék.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között várható, késő estére 3 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.