Kiadták a figyelmeztetést: sűrű köd és sok eső jöhet

A csúcshőmérséklet azonban többnyire 8 és 14 fok között alakul.

MN
2017. 12. 08. 7:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Somogy és Zala megyére az eső, a főváros és Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád megyére pedig a tartós, sűrű köd veszélye miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Az előrejelzés szerint elsősorban a délnyugati megyékben 15-20 milliméter körüli vagy esetleg efeletti csapadék várható. Késő délutánig eső valószínű, amely estétől a Dunántúlon egyre nagyobb területen havas esőbe, havazásba vált. Éjfélig síkvidéken – elsősorban a Dunántúl délnyugati felén – 5 centiméter vizes hó is hullhat.

A ködös, fagyos részeken néhol ónos szitálás is előfordulhat. Péntek napközben azonban egyre nagyobb területen javulnak a látási viszonyok, a legtovább északkeleten maradhat ködös a levegő.

Estétől egyre nagyobb területen északnyugatira fordul a szél. A csúcshőmérséklet többnyire 8 és 14 fok között alakul, de a tartósan borult tájakon mindössze 3, 7 fokig melegszik fel a levegő. Késő estére 1 és 8 fok közé hűl le a levegő.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.