Az eső után érkezik a havazás és az igazi tél is

Pénteken még enyhe idő és eső várható, szombat estére ez átvált havazásba, és mínuszban lesz a hőmérséklet.

MN
2018. 01. 12. 5:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken túlnyomóan borult, párás idő várható. Gyenge eső, szitálás bárhol előfordulhat, délután már főként a Dunántúlon eshet az eső, estefelé a magasabban fekvő területeken havas eső is lehet. Megélénkül az északi, északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között várható, és késő estére is csak 2, 6 fok közé csökken a hőmérséklet.

Péntek este is többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, az éjszaka első felében foltokban köd is lehet. Összességében több helyen lehet gyenge csapadék: az éjszaka első felében még döntően eső, majd reggelre a halmazállapot a délnyugati tájak kivételével már átválthat havas esőre, esetleg hóra is. Az északkeleti szél megélénkül. A hőmérséklet a késő esti 2, 6 fokról reggelre –2 és +4 fok közé csökken.

Szombaton erősen felhős vagy borult lesz az ég, este északkelet felől csökken a felhőzet. Több helyen, a legkisebb eséllyel északkeleten várható eső, havas eső, a hegyekben hó, de estétől mindenhol átmegy hóba, de akkor már főleg csak középen és nyugaton lehet csapadék. A keleti, északkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet –2 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között várható.

Vasárnap észak felől szakadozik a felhőzet, délutánra már a legtöbb helyen kisüt a nap. Reggel, délelőtt helyenként, de egyre kevesebb helyen szállingózhat a hó, délutánra megszűnik a csapadék. A keleti szél délire, délkeletire fordul, és időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában –5 és 0 fok között alakul, de északkeleten ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +4 fok között várható.

Hétfőn többnyire napos idő várható kevés felhővel, csapadék nélkül. A délkeleti szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire –8 és –3 fok között alakul, de északkeleten –10 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet –1, +3 fok között valószínű.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.