Hó, eső és napsütés: ez vár ránk a hétvégén

Változékony lesz a hétvégi időjárás, akár nyolc fokot is eshet a hőmérséklet. A csapadékot vasárnapra napsütés válthatja fel.

MN
2018. 01. 12. 14:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken még egészen tavaszias időre számíthatunk, szombaton viszont mínusz két fokra csökkenhet a hőmérséklet, havas eső és hó is várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

részletes elemzés szerint péntek estig többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. A Dunántúlon elszórtan, másutt néhol fordulhat elő gyenge eső, szitálás. A szél északkeleten és a nyugati határvidéken megerősödik, rohamai egész hétvégén kitartanak – komolyabb légmozgásra az Északi-középhegység és az Észak-Alföld térségében számíthatunk.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 4 és 7 fok között várható, és késő estére is csak 2–6 fok közé csökken a hőmérséklet. Szombat hajnalra viszont a déli és a nyugati tájak kivételével az egész ország területén csapadék – eső, havas eső, hó – várható, a hőmérséklet északon mínusz két fokra eshet vissza.

A szombati nap folyamán országszerte többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, csak délutántól vékonyodik, szakadozik fel a felhőzet északkelet felől.

Több helyen is lehet csapadék, a legkisebb eséllyel északkeleten. Eleinte a déli megyékben még várható eső, másutt döntően havas eső, hó lesz a jellemző. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakulhat.

Vasárnap északkelet felől felszakadozik a felhőzet, délutánra a legtöbb helyen kisüt a nap. Eleinte a Dunántúlon és a középső tájakon lehet még havazás, délután azonban már nem valószínű csapadék. A keleti, északkeleti szél megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és –5 fok között alakul, de északkeleten ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +3 fok között várható – írja honlapján a meteorológiai szolgálat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.