Megdőlt az éjszakai melegrekord is

Dunaújvárosban csak 10,2 fokig hűlt le a levegő.

MN
2018. 01. 07. 10:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megdőlt az éjszakai hőmérsékleti rekord. Január 7-re virradóra Dunaújvárosban csak 10,2 fokig hűlt le a levegő. Ezen a napon eddig a legenyhébb hőmérsékletet Pápán mérték 1994-ben, akkor 9,9 fokot regisztráltak – írta közleményében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ám nemcsak éjszaka volt melegebb az átlagnál, hanem szombaton napközben is. Korábban beszámoltunk arról, hogy megdőlt az országos napi melegrekord is.

Mostanáig a január 6-án mért legmagasabb hőmérséklet 16,7 fok volt, amelyet 1975-ben Sopron (Kuruc-domb) állomáson rögzítettek. Most több helyen is mértek 17 fok körüli hőmérsékletet. A legmagasabb hőmérsékletet, 17,4 fokot a Somogy megyei Babócsán rögzítették. A budapesti napi melegrekord viszont továbbra is 13,7 fok maradt, mert ennél most nem volt melegebb a fővárosban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.