Ónos esőt, erős szelet és havazást hozhat a szerda

Kilenc megyére is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

MN
2018. 01. 17. 6:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fővárosra és Pest, valamint Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyére is elsőfokú figyelmeztetést adott ki ónos eső veszélye miatt szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Az előrejelzés szerint kora délelőttig az Északi-középhegységben havazhat, a Dunántúl északi felén és a főváros környékén ónos eső is lehet, a déli területeken pedig eső várható. A reggeli órákban délen, napközben pedig – kisebb valószínűséggel – nyugaton villámtevékenység is kialakulhat. Napközben inkább csak elszórtan, főként az ország déli és nyugati részén számíthatunk esőre, záporra, estefelé esetleg hózáporra.

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de délután északnyugaton már csökkenhet a felhőzet. A szél északnyugatira fordul, megélénkül, és délutántól egyre nagyobb területen meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 7 fok között várható, késő estére –3 és +3 fok közé csökken a hőmérséklet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.