Meleg, de esős időt hozhat a húsvéti hosszú hétvége

Szombaton akár 21 fokot is mérhetünk.

MN
2018. 03. 29. 11:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Országszerte előfordulhat eső, zápor a húsvéti hosszú hétvégén, néhol erős szél is lehet. Azonban meleg időnk lesz, szombaton akár 21 fokot is mérhetünk – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.

Pénteken az erősen felhős ég mellett rövidebb napos időszakokra számíthatunk, a kevesebb napsütés északkelet felé haladva lehet. Kora délelőttig az Alföldön még eshet az eső, napközben viszont már csak kevés helyen fordulhat elő zápor. A délies szelet élénk, délkeleten és Sopron környékén erős lökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8 Celsius-fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között alakulhat, de az Északi-középhegység térségében ennél pár fokkal hűvösebb lehet.

Szombaton többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Országszerte várható eső, zápor, több helyen zivatar is kialakulhat. A déli, délnyugati szél többfelé megerősödhet, helyenként viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 14 és 21 fok között alakul.

Vasárnap is nagyrészt erősen felhős lesz az ég, de napközben vékonyodik, szakadozik a felhőzet, estétől nyugat felől kezdődik határozott felhőzetcsökkenés. Kezdetben többfelé valószínű eső, zápor, estére mindenütt megszűnik a csapadék. Az északnyugatira, nyugatira forduló szél nagy területen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

Hétfőn gyengén és közepesen felhős területekre számíthatunk sok napütéssel. Néhol zápor előfordulhat. A nyugati, északnyugati szelet nagy területen viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 16 fok között valószínű.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.