Már maga az út is lenyűgöző, ami az erdőn keresztül vezet a helyhez. Búcsúzzunk el a városok űzött ritmusától, a felfokozott idegállapottól és a térerőtől. Már a Republic dalából is tudjuk, hogy ha messze akarunk menni, akkor a 67-es út a megoldás, melyről éles kanyarral a behajtani tilos táblát figyelmen kívül hagyva ráhajtunk az erdei bekötőútra, melynek 8 km-én fokozatosan veszítjük el a kapcsolatot a civilizációval. Először bosszantó, utána isteni, mert a mézelő virágok erdejében mesebeli díszletek között egyszer csak úrrá lesz az emberen a béke. Legalábbis azon, aki betartja a 30 km/h sebességkorlátozást, és nem akarja letudni 5 perc alatt az egészet. Egy ilyen helyen általában nem a vendéglátás színvonala érdekel, sokkal inkább a séf hozzáállása és kreativitása. Hogyan teszi különlegessé az ételajánlatot, beleviszi-e az erdő adta lehetőségeket, a kertben termeszthető fűszereket, a környék kézműves termékeit.
A Kardosfa Hotelben zavarba ejtő sokszínűséggel találkoztam. Úgy döntöttem, megvizsgálom á la carte és félpanziós menüválasztékát is – ez utóbbi fontos azoknak, akik szállóvendégként kétszeri étkezéssel veszik igénybe az éttermi szolgáltatást. Nekem mindig dilemmát okoz, ha nem ismerem az éttermet, hogy bevállaljam, vagy sem. Mert árban mindig kedvező, meg kényelmes is, de ha nem jó, akkor a pihenés teljes időtartama alatt szembesít bennünket a rossz döntéssel.
Vacsora á la carte
Tobzódtam már az előételeknél is. Legszívesebben mindegyikbe beleettem volna. A tormás sajtkrémmel töltött vadsonka már az első sorban vágyat keltett, de tudtam, hogy főételként úgyis vadat választok, nagyot nyeltem a hideg libamáj és lila hagyma olvastán, kicsit sírva futottam tovább a petrezselyemmártásos rókagomba rizottón, felszisszentem a vadhússal töltött palacsintán, majd kikötöttem annál, ami a legjobban hangzott:
Vadpástétom kakukkfüves omlós tésztában sült paprika mártással (950 Ft)
Remek ízek így együtt, kicsit talán nekem sok volt a tészta, mely valóban omlós, senkinek nem ajánlom, hogy mohón egy egészet bekapjon, mert nem lesz képes lenyelni csak folyadékpótlással. A mártástól és fűszerektől mediterrán jellegű. Számomra kellemes ízélmény volt, bár bevallom, a tetejétől megfosztottam, így fele-fele lett a tészta és pástétom arány, ami előnyére vált.
Aj, de szerettem volna egy levest is enni! De akkor biztosan nem marad hely még két fogásnak, a desszert pedig nálam soha nem maradhat ki. Pedig a fácánleves, a vadragu meg az erdei gomba is nagy kedvencem, a sült paprika krémleves sonkacsíkokkal izgalmasnak tűnik, de ők most kimaradtak a zselici betyárlevessel együtt.
Szarvasragu vadasan, szalvétagombóccal (2250 Ft)
Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!