Korrupcióval gyanúsítják Izrael budapesti nagykövetét

Vizsgálatot indított az izraeli rendőrség Izrael budapesti nagykövete ellen. David Admont azzal gyanúsítják, hogy munkája során kenőpénzeket fogadott el. A nagykövetség közleménye szerint David Admon örömmel áll a vizsgálatok elé, hogy tisztázhassa magár az alaptalan vádak alól.

MNO
2007. 08. 12. 14:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dávid Admón nagykövet a gyanú szerint arra használta fel pozícióját, hogy privát üzleti vállalkozásokat indítson el Magyarországon és kapcsolatai révén megnyitott ajtókat fia és üzletemberek előtt pénz ellenében – írta vasárnapi számában a Jediót Ahronót című napilap.

A jeruzsálemi külügyminisztérium egyik név nélkül nyilatkozó tisztviselője is megerősítette, hogy vizsgálat folyik a nagykövet ellen, de egyéb részleteket ő sem közölt.

David Admon, Izrael Állam magyarországi nagykövete kész tisztázni magát az őt ért vádakkal kapcsolatban; a nagykövet ellen indult rendőrségi eljárásról ugyanakkor sem a diplomatát, sem a követséget nem tájékoztatták – közölte a nagykövetség vasárnap.

A nagykövetség vasárnapi tájékoztatása szerint „nagykövet úr ismét leszögezte, hogy örömmel áll a vizsgálatok elé, hogy tisztázhassa magát minden alaptalan vád alól„, hozzátéve, a rendőrségi vizsgálatról sem a budapesti nagykövetséget, sem David Admon nagykövetet nem tájékoztatták eddig. Az üggyel kapcsolatban a következő napokban sajtótájékoztatót tart az izraeli nagykövetség – olvasható a közleményben.

(radio.hu, MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.