Élő közvetítés
Ukrajna
ÉLŐ
Belgium
Szlovákia
ÉLŐ
Románia

A Bundestag kezében van Wulff sorsa

A hannoveri államügyészség kezdeményezi Christian Wulff német államfő mentelmi jogának feloldását.

NT
2012. 02. 16. 21:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az államfő hetek óta vádaskodások kereszttüzében áll, mindenekelőtt vagyonos vállalkozókhoz fűződő kétes kapcsolatai miatt.Többek közt elmarasztalják azért, mert egy ismerősön keresztül kedvezményes kölcsönt vett igénybe házvásárlásra, olcsón lízingelhetett autót, illetve vállalkozót juttatott előnyhöz alsó-szászországi miniszterelnöksége idején, 2003 és 2010 között.

A hannoveri ügyészség a csütörtök esti közlemény szerint újabb dokumentumok és sajtójelentések értékelése alapján arra a következtetésre jutott: fennáll a „kezdeti gyanúja” annak, hogy Wulff előnyökben részesült és mást előnyökhöz juttatott.

Németországban az államelnöknek – a tartományi és szövetségi képviselőkhöz hasonlóan – alkotmányban garantált mentelmi joga van. Amennyiben a Bundestag beleegyezne a mentelmi jog feloldásába, Wulff lenne az első német államfő, aki ellen hivatali ideje alatt nyomozás indul.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.