Kitiltják a szórakozóhelyekről a hivatalnokokat

Ez a korrupcióellenes harc része Kínában.

NT
2014. 05. 08. 16:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az állami állást betöltőknek az éjszakai klubok, diszkók és zenés bárok látogatásától kell tartózkodniuk, áll a kuangcsoui városi fegyelmi ellenőrző bizottság által kiadott közleményben, mely szigorúan tiltja az említett helyekre való belépést is.

A dokumentum a lakosságot a szabályszegők lebuktatására, levélbeli, internetes vagy telefonos bejelentésekre bátorítja, s úgy fogalmaz: az előírás ellen vétőket a hatályos rendelkezéseknek megfelelően szigorúan megbüntetik.

A szabályozás a kínai kormány 2012 végén meghirdetett átfogó országos korrupcióellenes harcának, s a tízpontos tiltólistának is része. A lista a hivatalnokok megregulázását szolgálja, így kenőpénzek elfogadását, közpénzek indokolatlan költését és a személyes luxuskiadásokat tiltja.

A kampány részeként szerdán egy másik dél-kínai város, Lejsan szintén új rendelkezést vezetett be: itt a hivatalnokok számára a madzsong játékot tiltják, mondván, az a szerencsejáték egy formája.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.