A G20-ak európai tagjai kiállnak a párizsi klímaegyezmény mellett

Csak Macron aggódik Amerika esetleges elszigetelődése miatt.

MTI
2017. 06. 29. 13:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hangsúlyozta, hogy a klímaváltozás fontos téma lesz a hamburgi G20-csúcson, és Németország sajnálja, hogy az Egyesült Államok kilép a párizsi megállapodásból. Kérdésre válaszolva hozzátette: nem érdemes spekulálni arról, mi történik, ha nem sikerül megállapodni Donald Trump amerikai elnökkel a zárónyilatkozat klímaváltozásról szóló szakaszáról. „Arra törekszünk, hogy közös megoldásokat találjunk, akkor is, ha ez egyes kérdésekben nem nagyon egyszerű” – mondta Angela Merkel.

Emmanuel Macron francia államfő aláhúzta, hogy nem szabad elszigetelni Washingtont, mert nagyon sok ügy köti össze Európát és az Egyesült Államokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.