A rendőrség átadta a holokauszttagadó Horst Mahlert a németeknek

A 81 éves férfit repülővel szállítják Németországba, ahol börtönbe kell vonulnia.

MN
2017. 06. 13. 8:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átadta a magyar rendőrség a Sopronban elfogott 81 éves Horst Mahlert a német hatóságoknak kedden – erősítette meg az MTI értesülését az Országos Rendőr-főkapitányság. Az állami hírügynökség tudósítása szerint Horst Mahlert délelőtt repülővel szállítják Budapestről Németországba.

A Fővárosi Törvényszék múlt kedden döntött a férfi egyszerűsített eljárásban történő átadásáról. Akkor a bíróság emlékeztetett: Horst Mahlert még május 15-én vették őrizetbe a Soproni Rendőrkapitányságon európai elfogatóparancs alapján. A német férfi ellen azért adtak ki európai elfogatóparancsot, hogy letöltse a holokauszttagadás és más bűncselekmények miatt kiszabott összbüntetéséből fennmaradó részt.

A férfi átadási letartóztatását május 17-én rendelte el a törvényszék. Akkor arról is rendelkezett a bíróság, hogy az Igazságügyi Minisztériumon keresztül megkeresi a német igazságügyi hatóságot, kérve, hogy június 5-ig adjanak pontos tájékoztatást az európai elfogatóparancs teljes szövegéről, arról, hogy Horst Mahler büntetését miért szakították korábban félbe, illetve mennyi időt kell még rács mögött töltenie.

Mahlernek áprilisban kellett volna megkezdenie három és fél éves börtönbüntetését Németországban. Uszításért és holokauszttagadásért 2009-ben tízéves börtönbüntetésre ítélték, majd egészségének rossz állapota miatt óvadék fejében szabadlábra helyezték, de a múlt év végén a bíróság a hátralévő idő letöltésére kötelezte. Az ítélet elől menekült Magyarországra.

A 81 éves férfi politikai menedékjogot kért Orbán Viktortól május 12-én. Menedékkérelmében Führernek, azaz a magyar nép vezetőjének nevezte a magyar miniszterelnököt, és a következőket írta: „A magyar nép szabadságszeretetében bízva az ön kormányának kezébe helyezem a sorsom.”

Mahler pályáját a Vörös Hadsereg Frakció nyugatnémet szélsőbaloldali terrorszervezet tagjaként kezdte, majd váltott, és a szélsőjobboldali Német Nemzeti Demokrata Párthoz csatlakozott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.