Az Iszlám Állam jelentkezett a melbourne-i túszejtés elkövetőjeként

A támadó három rendőrt is megsebesített.

MN
2017. 06. 06. 5:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elkövető egy nőt ejtett túszul egy apartmanházban. A helyszínre kiérkező rendőrök tárgyalni próbáltak vele, ám kísérletük kudarcot vallott. A férfi tüzet nyitott rájuk, és hármukat megsebesítette, mielőtt végeztek vele. A helyszínen egy agyonlőtt férfi holttestére leltek a hatóságok.

Andrew Crisp, a helyi rendőrség szóvivője elmondta: a túszul ejtett nőt kiszabadították, a rendőrök sebesülései nem életveszélyesek. Hozzáfűzte, hogy vizsgálják a terrorcselekmény lehetőségét – írja az MTI.

A CNN beszámolója szerint a támadást a 29 éves Yacub Khayre követte el. Malcolm Turnbull miniszterelnök közölte: az eset mindenkit megdöbbentett, és a támadást terrorcselekményként kezelik. Hozzátette: „megrázó” és „gyáva” bűncselekmény történt, és „folyamatosan ébernek kell lennünk”. Kitért arra is, hogy az elkövető nem volt ismeretlen a rendőrség előtt.

Később az Iszlám Állam terrorszervezet jelentkezett a történtek elkövetőjeként, azzal indokolva tettét, hogy Ausztrália tagja az amerikai vezetésű terrorellenes koalíciónak.

„Az Iszlám Állam katonája a koalíciós országok polgárai elleni támadásokat sürgető felszólításra hajtotta végre a tettét az ausztráliai Melbourne-ben” – olvasható a terrorszervezet szócsöveként működő hírügynökség, az Aamák közleményében. Az ausztrál rendőrség közölte, hogy vizsgálja az Iszlám Állam bejelentését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.