Bernie Sanders szerint is itt a lázadás éve

A volt amerikai elnökjelölt-aspiránst „elbűvölte” a Munkáspárt eredménye a brit választáson.

MTI
2017. 06. 10. 6:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai Bernie Sanders szenátort, aki a tavalyi elnökválasztási küzdelemben Hillary Clinton vetélytársa volt a Demokrata Párt elnökjelöltségéért folyó versengésben, pénteken ismertetett véleménye szerint „elbűvölte” a Munkáspárt eredménye az előző nap tartott brit választásokon. A vermonti szenátor az egyik közösségi oldalon közzétett bejegyzésében dicsérte a Munkáspárt szereplését, és gratulált a párt vezetőjének, Jeremy Corbynnak.

„Elbűvölt, amikor láttam, hogy a Munkáspárt milyen jól szerepelt” – írta Sanders. Majd így folytatta: „az emberek a világon mindenütt fellázadnak a gazdasági szigor politikája és a nagy jövedelmi különbségek ellen. Az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban és bárhol a világon olyan kormányt akarnak, amely mindenkit képvisel és nem csak azt a bizonyos egy százalékot.”

Bernie Sanders az elmúlt hetekben többször is támogatásáról biztosította Jeremy Corbynt, és párhuzamot vont a britek és az amerikaiak elitellenes lázadása között. Elnökjelöltségért folytatott tavalyi kampányának munkatársai gyakorlati segítséget is nyújtottak a Momentum nevű brit csoportnak, amely segített felkészíteni a munkáspárti politikusokat arra, hogyan szervezzék kampányaikat az interneten és a terepen, a választók körében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.