Bombariadó az összes szlovákiai postán

Nem volt érdemes kedden levelet feladni északi szomszédunknál. A névtelen fenyegetés miatt számos bank is bezárt.

Kuthi Áron
2017. 06. 13. 16:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szlovákia minden postahivatalát hosszabb-rövidebb időre be kellett zárni kedden, ugyanis fenyegető e-mail érkezett hozzájuk arról, hogy bomba található a postán. A bomba helyét az ismeretlen küldő azonban nem határozta meg. A fenyegetésről a besztercebányai postahivatal vezetője értesítette a helyi rendőrséget, de mert nem lehetett tudni, hogy a küldő pontosan hova szánta a fenyegetést, először a nyitrai, majd a dunaszerdahelyi, végül az összes postát lezárták. Denisa Baloghová rendőrségi szóvivő két fenyegető levél tartalmát is ismertette: Jó estét, nagy bomba van a postán – szólt az egyik. Bomba van a bankban – így a másik.

A rendőrségnek most 1500 postahivatalt kell átkutatnia, a pozsonyi főpostával már végeztek, ott már zavartalan a kiszolgálás. A Bumm.sk szlovákiai magyar hírportál beszámolója szerint a riadó miatt délelőtt tíz órakor az összes dunaszerdahelyi bankot is be kellett zárni, mindenkit kitereltek az intézményekből.

A bankokra vonatkozóan nem országos az átvizsgálás, de például a dunaszerdahelyi járásban minden bankot rövid időre bezártak. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.