Farage tanácsa Orbánnak: Magyarország is lépjen ki az EU-ból

A „brexit atyja” szerint hazánknak is követnie kellene a britek példáját.

MN
2017. 06. 15. 7:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország jobban tenné, ha követné a britek példáját, hiszen csak az Európai Unión kívül válhat szuverén állammá – mondta a Magyar Időknek adott interjújában Nigel Farage brit EP-képviselő, akit sokan a brexit atyjaként emlegetnek.

Farage közölte, hogy szerinte Orbán rendelkezik egy bizonyos érvkészlettel, amelyből még nem vonta le a megfelelő és logikus következtetéseket. „A lényeg: Magyarország egy szuverén állam vagy az Európai Unió tagja. A kettő nem működik egyszerre. Biztos vagyok benne, hogy a miniszterelnökük valójában szívesen távozna az EU-ból” – jelentette ki. Azt is elmondta, szeretné, ha egyszer rendes alkalom adódna a találkozásra a magyar kormányfővel.

Kijelentette, hogy a kilépés hatalmas előnyöket jelentene. „Gondoljon csak bele: ezentúl maguk alkothatnák a törvényeiket, maguk rendelkezhetnének a külkapcsolataikról, teljes ellenőrzést gyakorolhatnának a határaik felett. A kérdés lényege az identitás, hogy egy ország mennyire ragaszkodik az értékeihez és a kultúrájához” – fogalmazott.

Farage azt mondta, az EU gépezetét a németek irányítják, és „Orbán úr hiába küzd folyamatosan: amint elérné az áttörést, visszavesz a lendületből. Egyszerűen nem győzhet Brüsszellel szemben.”

Arra a felvetésre, hogy a brexit lassan káoszba torkollik, kijelentette: mindig „nehéz otthagyni a börtönt”. „Sosem mondtuk, hogy könnyű dolgunk lesz, hiszen pénzügyileg egy egész politikai osztály érdekelt az uniós tagságunkban. De sikerülni fog, ki fogunk lépni” – hangsúlyozta Nigel Farage.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.