Halálra gázolta a vonat Hruscsov unokáját

Hiába kürtölt a mozdonyvezető, a sínek mellett gyalogló 77 éves asszony nem reagált időben.

MTI
2017. 06. 09. 10:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hruscsovát az SZK szóvivője szerint csütörtökön ütötte el a Moszkvából a vnukovói reptérre tartó helyiérdekű szerelvény, Szolnyecsnaja megálló közelében. A 77 éves nő a sínek mentén gyalogolt, és nem reagált időben a mozdonyvezető által leadott figyelmeztető jelzésre. A TASZSZ információja szerint nem a kijelölt átkelőhelyen próbált meg átmenni a síneken. Az Interfax korábban úgy értesült, hogy Hruscsova az új-moszkvai Micsurinyec állomáson esett a beérkező vonat alá.

Julija Hruscsova a szovjet vezető második házasságából származó fiának, Leonyidnak a gyermeke volt, aki 1943-ban harci pilótaként eltűnt a fronton. Ezt követően Hruscsov örökbe fogadta és a saját lányaként nevelte fel unokáját.

Nyikita Hruscsov 1953 és 1964 között volt a Szovjetunió Kommunista Pártja központi bizottságának első titkára, 1958-tól pedig hat éven át betöltötte a minisztertanács elnöki posztját is. 1964-ben párton belüli ellenfelei eltávolították a hatalomból, és helyére Leonyid Iljics Brezsnyevet választották meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.