Holtan találták meg a Japán közelében eltűnt tengerészeket

Hadihajójuk szombaton összeütközött egy Fülöp-szigeteki teherhajóval.

MN
2017. 06. 18. 5:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hét tengerész holttestét a balesetet szenvedett hadihajó vízzel elöntött kabinjaiban találták meg – írja az MTI. A 7. amerikai flotta közleménye szerint valamennyiük földi maradványait a jokoszukai amerikai haditengerészeti kórházba szállították azonosításra, a családtagokat pedig értesítették.

A baleset szombatra virradóra történt a japán kikötőváros, Jokoszuka közelében: a Fitzgerald nevű amerikai rakétahordozó rombolóhajó összeütközött egy nála négyszer nagyobb, Fülöp-szigeteki teherhajóval. Az ütközés után a japán légierő helikoptereinek sikerült kimenteniük a hajó kapitányát és három sebesült tengerészt, de hét tengerészt eltűntnek nyilvánítottak. Őket találták meg vasárnapra virradóra. A kapitányt szombaton a jokoszukai katonai kórházba szállították.

A baleset okait egyelőre amerikai, japán és Fülöp-szigeteki szakemberek részvételével vizsgálják. A Fehér Ház közleményben köszönte meg Tokió gyors segítségét.

Az AP hírügynökség beszámolója szerint a Fülöp-szigeteki teherhajón 20 fős személyzet volt, közülük senki nem sérült meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.