Húsz EU-tagállam létrehozza az európai ügyészséget, Magyarország kimarad

A pénzügyi csalások ellen lépne fel. Egy javaslat szerint a részvételhez kötnék a kohéziós támogatásokat.

MTI
2017. 06. 08. 11:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megerősített együttműködésben húsz uniós tagállam létrehozza az európai ügyészi hivatalt a részt vevő országok igazságügyi minisztereinek csütörtöki döntése értelmében.

A pénzügyi csalással szemben fellépő szervezet felállításáról szóló politikai megállapodást az uniós igazságügyi miniszterek luxembourgi tanácsülésén hozták tető alá.

Magyarország mellett Lengyelország, Hollandia, Málta és Svédország is jelezte, hogy jelenlegi formájában nem támogatja az ügyészség létrehozását, Dánia, Írország és Nagy-Britannia pedig nem vesz részt a bel- és igazságügyi együttműködésnek ezen a területén.

A Politico korábbi értesülése szerint Vera Jourová uniós igazságügyi biztos az európai ügyészi hivatalban való részvételhez kötné a kohéziós támogatások kifizetését a tagországok számára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.