Késes férfit vettek őrizetbe a brit parlamentnél

A Scotland Yard közölte, hogy nem terrorcselekményről van szó.

MTI
2017. 06. 16. 10:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őrizetbe vettek pénteken a londoni parlament közelében egy embert, akinél kés volt. A rendőrség tájékoztatása szerint sérülés nem történt, az incidens véget ért, a környéket nem zárták le. A Scotland Yard közölte, hogy nem terrorcselekményről van szó.

Az Evening Standard londoni napilap éppen ott járt egyik munkatársának beszámolója szerint a férfival szemben a rendőrök elektromos sokkolót használtak, de ezt a hatóságok nem erősítették meg.

A brit büntetőjog alapján szabadságvesztéssel sújtható bűncselekménynek számít támadófegyverként használható bármilyen tárgy, így kés birtoklása is közterületen.

A londoni parlament környékén különösen magas fokú a rendőri készültség azóta, hogy március végén egy magányos merénylő járművével nagy sebességgel a gyalogosok közé hajtott a közeli Westminster híd járdáján, majd kocsijából kiszállva, a parlament bejáratánál késsel megölt egy rendőrt. Annak a támadásnak a rendőrrel együtt öt halálos áldozata volt. A merénylőt a parlament fegyveres őrsége a helyszínen agyonlőtte.

Június elején három terrorista egy furgonnal a London híd járdájára hajtott fel, ahol gyalogosokat gázolt el, majd a közeli piac, a Borough Market környékén sok embert megkéselt. Ebben a támadásban heten életüket vesztették, 48-an megsérültek. A kiérkező fegyveres rendőri egység mindhárom merénylőt az első bejelentéstől számított nyolc percen belül agyonlőtte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.