Két bűnöző agyonlőtt két börtönőrt az USA-ban, és megszökött

A georgiai rendőrség keresi a két szökött rabot, a fejükre 175 ezer dolláros vérdíjat tűztek ki.

MTI
2017. 06. 14. 4:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államok egyik déli államában, Georgiában kedden két bűnöző agyonlőtt két börtönőrt és megszökött, a georgiai rendőrség intenzíven keresi a két rabot, a fejükre 175 ezer dolláros vérdíjat tűztek ki.

A 43 éves Donnie Rowe és a 24 éves Ricky Dubose akkor szökött meg, amikor az Atlantától mintegy 100 kilométerre délre eső börtönből egy másik büntetés-végrehajtási intézetbe szállították őket további 31 elítélttel együtt. A fegyveres rablásért elítélt két bűnöző egyike lefegyverezte a rabomobilt kísérő két őrt, és mindkettőjüket agyonlőtte.

A többi bűnözőt a rendőrség őrizetbe vette, a megszökött két férfit egyelőre keresik. Annyi már kiderült, hogy szökésük után betörtek egy madisoni házba, és – a börtönben használatos fehér öltözéket hátrahagyva – ruhákat raboltak maguknak.

A megyei seriff az egyik közösségi oldalon is üzent a két bűnözőnek. „Megszöktetek, de nem sokáig lesztek szabadlábon. Senkiben nem bízhattok meg, és sehová nem mehettek, ahol ne találnánk meg titeket” – fogalmazott Scott Berry seriff.

Közleményt adott ki Georgia állam kormányzója, Nathan Deal is. A republikánus politikus leszögezte: „nem takarékoskodunk az erőfeszítésekkel, és nem takarékoskodunk az állam anyagi forrásaival sem, hogy megtaláljuk a gyilkosokat”.

Donnie Rowe életfogytig tartó börtönbüntetését töltötte fegyveres rablásért és más bűncselekményekért, Ricky Dubose-t pedig 2015-ben ítélték húszéves börtönbüntetésre fegyveres rablásért.

Egy nappal korábban, hétfőn este egy oklahomai börtönből szökött meg négy elítélt, köztük egy gyilkos.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.