Kibertámadás érte az Al-Dzsazírát

A katari televízió valamennyi rendszerét megtámadták, de minden egysége működőképes.

MTI
2017. 06. 08. 20:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Megtámadták az Al-Dzsazíra információtechnológiai biztonsági rendszerét, de felléptünk a kísérletek ellen, és jelenleg valamennyi egységünk működőképes” – mondta a televízió egyik neve elhallgatását kérő magas rangú alkalmazottja.

A csatorna Twitter-üzenetben is tudatta, hogy valamennyi rendszerét, honlapját és közösségi oldalát kibertámadás érte.

A világszerte nyolcvan irodát működtető Al-Dzsazíra a Szaúd-Arábia és szövetségesei által terrorizmus finanszírozásával vádolt Katar vezető televíziója. Rijád hétfőn, néhány órával azután, hogy négy szövetségesével együtt megszakította a diplomáciai kapcsolatait Katarral, bezáratta az Al-Dzsazíra szaúdi irodáit.

A Riporterek Határok Nélkül (RSF) nemzetközi újságíró-jogvédő szervezet szerint a televízió a Doha elleni diplomáciai offenzíva „járulékos vesztesége”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.