Lelőtték a merényletek értelmi szerzőjét

Nem hozták nyilvánosságra a terrortámadással gyanúsított nevét az iráni hatóságok.

MTI
2017. 06. 11. 6:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárcavezető szerint a biztonsági erők tegnap végeztek az iráni parlamentben és a Khomeini-mauzóleumban elkövetett merényletek értelmi szerzőjével és szervezőjével. A nevét nem hozták nyilvánosságra, és azt sem, hogy hol bukkantak a nyomára.

Az iráni Tasnim hírügynökség szerint Alavi azt is mondta, hogy a múlt hónapban, a merényletek előtt, a hírszerzés szinte minden nap azonosított és felszámolt egy-egy terrorcsoportot, de ezt nem hozta nyilvánosságra, mert nem akart félelmet kelteni a lakosság körében.

Az iráni parlament és a Khomeini-mauzóleum épületét szerdán támadták meg öngyilkos merénylők és fegyveresek Teheránban. A mészárlásban legalább 17 ember életét vesztette, és a belügyi tárca pénteki közleménye szerint 52 ember sebesült meg.

A merényletet az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet vállalta magára, az iráni Forradalmi Gárda viszont azzal vádolja a rivális Szaúd-Arábiát és az Egyesült Államokat, hogy közrejátszottak a támadás megszervezésében. Pénteken a hatóságok közölték, hogy 41 embert vettek őrizetbe a merényletekkel összefüggésben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.