Lövöldözés volt a müncheni gyorsvasút egyik állomásán

Nem terrortámadás történt, egy verekedésbe torkolló vita fajult el. Egy rendőr is megsebesült.

MTI
2017. 06. 13. 8:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lövöldözés történt kedden egy müncheni vasútállomáson, több ember megsebesült, az elkövetőt elfogták. A rendőrség tájékoztatása szerint az eset a városi gyorsvasút (S-Bahn) Unterföhring nevű állomásán történt.

Egy rendőrnő súlyosan megsebesült, sajtójelentések szerint a fején találta el az egyik lövés, életveszélyes állapotban szállították kórházba. Megsebesült két járókelő és az elkövető is, akit elfogása közben ért találat.

Nem terrortámadás történt, és a rendőrség ura a helyzetnek – mondta egy szóvivő a Bayerischer Rundfunk (BR) bajor tartományi közszolgálati médiatársaságnak.

A Münchener Merkur című lap szemtanúkra hivatkozó beszámolója szerint az esetet egy verekedésbe torkolló vita előzte meg. A rendőrnő igazoltatni akart egy verekedőt, aki azonban elragadta a rendőrnő fegyverét, és lövöldözni kezdett.

A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, egy terrorelhárító alakulatot is mozgósítottak. A környéket lezárták, az állomást kiürítették, a vonatközlekedést leállították.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.