Magyar ökológust ölt meg egy orrszarvú Ruandában

A szakember a visszatelepített rinocéroszok beszoktatásán is dolgozott.

MTI
2017. 06. 08. 12:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 43 éves szakember baleset áldozata lett – tették hozzá, bár részleteket egyelőre nem közöltek. A magyar ökológus az afrikai országba visszatelepített rinocéroszok beszoktatásán és a helyi vadőrök kiképzésén dolgozott.

Az Akagera Nemzeti Park tizennyolc keskenyszájú orrszarvúját Dél-Afrikából telepítették májusban Ruandába, ahol az elmúlt évtizedben az orvvadászat következtében kihaltak. Az 1970-es években több mint ötven élt még közülük a mintegy 1200 négyzetkilométeres parkban.

A visszatelepítésben kulcsszerepet töltött be a magyar szakember – fogalmazott a park vezetője, Peter Fearnhead, és óriási veszteségnek nevezte Gyöngyi Krisztián halálát mindenki, de különösen az orrszarvúmegőrzési program számára.

Az ökológus Ruanda előtt éveken át Malawiban dolgozott vadvédelmi szakemberként.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.