Megbocsátásért esedezett a manchesteri robbantó

Fivére szerezte be a támadás kivitelezéséhez szükséges dolgokat.

MTI
2017. 06. 08. 11:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 22 éves merénylő, Salman Abedi fivére – akit az elkövető más családtagjaival együtt letartóztattak és kihallgattak a líbiai hatóságok – beismerte, hogy ő szerezte be a támadás kivitelezéséhez szükséges dolgokat, de nem tudta, hogy testvére hol fogja elkövetni a merényletet. Azt is mondta, hogy Salman Abedi 2015-ben Nagy-Britanniában radikalizálódott, az interneten keresztül és a barátai révén tette magáévá a szélsőséges eszméket.

Abedi május 22-én robbantotta fel magát a Manchester Arena rendezvényközpontban, Ariana Grande amerikai énekesnő koncertjének végén. A merényletben 22-en meghaltak, 117-en szenvedtek kórházi ellátást igénylő sebesüléseket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.