Megválasztották Írország miniszterelnökének Leo Varadkart

Az indiai származású politikus nyíltan vállalja homoszexualitását.

MTI
2017. 06. 14. 19:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A parlamentben vetélytársa, az ugyanahhoz a jobbközép Fine Gael párthoz tartozó Simon Coveney ugyan több szavazatot kapott saját pártjának tagjaitól, de a képviselők nagyobb része Varadkarra szavazott: 57 vokssal 50 ellenében.

A politikus a posztot elfoglalva kijelentette, hogy kormánya nem lesz sem jobboldali, sem baloldali, hanem az új európai középhez fog tartozni.

„Azért választottak meg, hogy vezessek, de én azt ígérem, hogy szolgálni fogok” – tette hozzá.

Varadkar orvos, tagja volt három kormánynak is, legutóbb szociálisügyi miniszterként. Kormányfőként rögtön nagy kihívással kell szembenéznie: Nagy-Britannia kilépésével az Európai Unióból. Az eddigi legfiatalabb ír miniszterelnök nyíltan vállalja homoszexualitását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.