Németország határellenőrzést vezet be a G20-csúcs miatt

A G20-csoport csúcstalálkozóját július 7-én és 8-án tartják Hamburgban.

MTI
2017. 06. 12. 13:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőtől egy hónapra visszaállítják az ellenőrzést Németország valamennyi határszakaszán a G20-csoport júliusi csúcstalálkozója miatt.

Az ellenőrzés a schengeni belső határ valamennyi németországi szárazföldi, légi és vízi szakaszát érinti és közlekedési fennakadásokkal járhat – közölte a szövetségi belügyminisztérium.

A július 12-ig tartó ellenőrzés nem állandó, hanem „helyzetfüggő” lesz, célja a „potenciális erőszakoskodók” beutazásának megakadályozása, hogy zavartalan legyen a csúcstalálkozó.

A tárca felhívta a figyelmet, hogy csak útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal lehet átlépni a német határt.

A legfejlettebb ipari államokat és a legnagyobb feltörekvő országokat, valamint az EU-t mint intézményt összefogó G20-csoport csúcstalálkozóját július 7-én és 8-án tartják Hamburgban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.