Tátongó lyukkal az oldalán szállt le egy gép Sydney-ben

Egyelőre nem tudni, mi ütött hatalmas lyukat a Sanghajba tartó utasszállító motorházán.

MN
2017. 06. 12. 6:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Technikai okok miatt visszafordult a Sydney-ből Sanghajba tartó China Eastern Airlines MU736-os járata vasárnap este.

Egy órával a felszállás után észlelte a pilóta a hibát, az utasok pedig kellemetlen égett szagra és zajra panaszkodtak. A landolást követően derült ki, hogy az utasszállító motorházán ismeretlen okból egy hatalmas lyuk tátongott – írja a BBC. Habár a személyzet próbálta megnyugtatni az utasokat, sajtójelentések szerint pánik tört ki a fedélzeten.

A kínai légitársaság közleményében arról tájékoztatott, hogy a gép személyzete a bal oldali motor rendellenes működése miatt döntött az azonnali visszafordulás mellett.

A kérdésre, hogyan keletkezett a lyuk a gép motorházánál, egyelőre nem érkezett hivatalos válasz, az eset körülményeit vizsgálják. Nem kizárt, hogy egy idegen tárgy üthetett lyukat az utasszállítón.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.