Tizenkét évig állt kihasználatlanul a rekorder viadukt

A 84 méter magas hidat már 2005-ben befejezték, de csak most csatlakozott rá az országos úthálózatra.

MN
2017. 06. 12. 15:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétvégén átadták a forgalomnak Szlovákiában a D3-as autópálya két új szakaszát, amelyeknek része egy közúti híd, amely kétszeresen is rekorder: 84 méteres magasságával Közép-Európa legmagasabb ilyen építménye, de valószínűleg az egyetlen olyan híd, amelyen a megépítését követő tizenkét évben egyetlen autó sem járhatott – írja az Új Szó című pozsonyi lap.

A most átadott szakasz egyik felét, Sziklaszoros (Skalité) község és a lengyel határ közt ugyanis már 2005-ben befejezték, de tizenkét évig üresen állt, mivel nem volt rákapcsolva az úthálózatra. Meg kellett várni, míg megépül a most hétvégén átadott, Fenyvesszoros (Svrcinovec) és Sziklaszoros közti szakasz.

A dombos és aránylag sűrűn lakott terület miatt az autópálya megépítése rendkívül nehéz volt. A 15 kilométeres sztrádaszakaszon 2 alagút és 29 híd található. A projektet teljes egészében uniós forrásokból finanszírozták, az első részét a közlekedési, a másodikat az integrált infrastrukturális projektekre elkülönített támogatási alapból.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.