Több mint 900 rab szökött meg egy kongói börtönből

Legalább tizenegy ember vesztette életét.

MN
2017. 06. 12. 7:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább tizenegy ember vesztette életét, 930 rab pedig megszökött a Kongói Demokratikus Köztársaság északkeleti részén található Beni városának börtönéből – közölte Észak-Kivu tartomány kormányzója.

Juluku Paluku hozzátette, a börtönbe egyelőre azonosítatlan fegyveres támadók hatoltak be, a halálos áldozatok között nyolc börtönőr van – írja a Reuters. A városban és környékén kijárási tilalmat rendeltek el. Csupán körülbelül harminc rab maradt a börtönben.

Egy helyi aktivista, Teddy Kataliko arra hívta fel a figyelmet, hogy több fegyveres csoport is működik a környéken, így egyelőre nem tudni, ki állhat a támadás hátterében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.