Trump döntése miatt lemondott egy magas rangú diplomata

Az USA pekingi nagykövetségének ideiglenes vezetője visszavonul, mert az elnök kifarolt a klímaegyezményből.

MN
2017. 06. 06. 6:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lemondott megbízatásáról az Egyesült Államok pekingi nagykövetségének ideiglenes vezetője, David Rank – írja az MTI. A tudósítás szerint a magas rangú diplomata hétfőn jelentette be döntését, jelezve egyúttal, hogy nyugállományba is vonul a külügyi minisztériumból.

Visszavonulását azzal indokolta, hogy nem ért egyet Donald Trump amerikai elnök azon döntésével, amelynek értelmében az Egyesült Államok kilép a párizsi klímaegyezményből.

Rank eddig ideiglenes nagykövetként irányította a diplomáciai képviselet munkáját. A szenátus által múlt hónapban már megszavazott új nagykövet, Terry Branstad volt iowai kormányzó ugyanis még nem érkezett meg állomáshelyére, várhatóan június végén foglalja el a kínai fővárosban.

A washingtoni külügy szóvivője megerősítette Rank lemondását, a tárca megfogalmazása szerint „személyes okok” játszottak közre a döntésben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.