Trump elismerte, vizsgálják az FBI-főnök kirúgása miatt

Az igazságszolgáltatás akadályozásával gyanúsítják az amerikai elnököt.

Földi Bence
2017. 06. 16. 16:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Vizsgál az FBI igazgatójának kirúgása miatt az az ember, aki azt mondta, rúgjam ki az FBI igazgatóját! Boszorkányüldözés!” – írta Twitteren pénteken Donald Trump amerikai elnök. Az ingatlanmágnás először ismerte el, hogy szövetségi vizsgálat zajlik ellene amiatt, hogy kirúgta James Comey-t, a Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) korábbi vezetőjét, mert az FBI az elnök Oroszországgal való kapcsolatait vizsgálta – írja a brit The Guardian.

Az elnök egyúttal elismerte, hogy igaz volt a Washington Post szerdai értesülése, miszerint Robert Mueller különleges ügyész vizsgálatot indított Trump ellen, mert az a gyanú szerint Comey kirúgásával az FBI orosz kapcsolatokat firtató nyomozását odázta el, és ezzel hatáskörén túllépve avatkozott be a szerv munkájába.

Az FBI volt igazgatóját május 9-én rúgta ki az amerikai elnök. Múlt hét csütörtökön Comey hosszasan beszámolt a szenátusi meghallgatásán arról, mit tudott meg Oroszország tavalyi elnökválasztásba való beavatkozásáról. Erről bővebben itt írtunk. A volt FBI-igazgatónak egyébként menedékjogot ajánlott fel Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.