Uniós biztos: Romániában lecsuknák Orbánt

Szokatlanul élesen bírálta a magyar kormányt Corina Cretu.

MN
2017. 06. 29. 13:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szokatlanul élesen bírálta a magyar kormányt az Európai Bizottság román tagja – szúrta ki a Hír TV. Corina Cretu egy sajtótájékoztatón reagált arra a felvetésre, hogy mi a teendő akkor, ha egy illiberális politikát folytató állam miniszterelnökének a veje nyeri a közbeszerzéseket. Azt mondta, Romániában lecsuknák a kormányfőt, ha a vejének ítélné a közbeszerzéseket. A biztos kijelentette: Magyarországon olyan rendszer működik, amely alkalmas a szabályok kijátszására.

Corina Cretu szerint egyébként az uniós pénzek felhasználásának ellenőrzése az EU-ban a leghatékonyabb a világon. Egyúttal ígéretet tett arra, hogy a jövőben is nagyon szigorúan számon kérik a pénzek felhasználását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.