Asztana: néhol őrült sorok vannak, a magyar pavilonnál csak szunyókálnak

A drága belépő ellenére is nagy a tömeg, ám nem mindenhol.

Lukács Csaba
2017. 07. 08. 12:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétvégén ugyan duplájába, nyolcezer tengébe (körülbelül 6600 forintba) kerül a belépő Asztanában a jövő energiáiról szóló világkiállításra, mégis nagy a tömeg. Az egyes nemzeti pavilonoknál változó az érdeklődés – van, ahol fél órát is sorban kell állni, másutt egyszerűen be lehet sétálni. A magyar sajnos az utóbbiak köze tartozik, egyáltalán nincs sor. Ottjártunkkor azt láttuk, néhányan a délutáni szunyókálásra ültek be a csendes magyar pavilonba, amelynek létrehozására és üzemeltetésére a magyar kormány 1 milliárd 122 millió forintot költött.

A kazah pavilonba való bejutásra – amely az expó közepén egy hatalmas gömb alakú épület belső szintjein van – legalább egy órát kell sorban állni a tűző napon, harminc fokos melegben. A világkiállítás egy hónapja nyílt meg és szeptember tizedikén zárul.

Mint azt korábban megírtuk, a nagy ráfordítás ellenére az expón magyar–kazah üzlet aligha köttetik.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.