Csökkent Donald Trump népszerűsége

Csaknem hat hónappal hivatalba lépése után 36 százalékon áll Donald Trump amerikai elnök népszerűsége.

MTI
2017. 07. 16. 9:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Áprilisban még a válaszadók 42 százaléka szerint tette jól a dolgát az Egyesült Államok 45. elnöke.

Jelenleg a többség, 58 százalék helyteleníti azt, ahogyan Trump kormányoz, közülük 48 százalék azt válaszolta, hogy erőteljesen nem ért egyet az elnök politikájával.

A megkérdezettek szintén 48 százaléka véli úgy, hogy Trump januári hivatalba lépése óta gyengült az ország vezető szerepe a világban, míg 27 százalékuk szerint erősödött.

A válaszadók pont fele úgy látja, az elnök elődeinél rosszabbul teszi dolgát, míg 25 százalék foglalt úgy állást, hogy az elnök jobb munkát végez a korábbi elnököknél, és nagyjából ugyanilyen arányban vannak azok, akik szerint Trump se nem jobb, se nem rosszabb elődeinél. A válaszadók többsége, 55 százaléka úgy ítéli meg, hogy Trump nem ért el jelentős haladást az általa kitűzött célok megvalósítása terén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.