Hat ország bojkottálná a 2022-es katari foci-vb-t

Azt szeretnék, ha a FIFA elvenné a rendezés jogát Katartól, amely szerintük a terrorizmus fellegvára.

MN
2017. 07. 16. 8:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hat arab ország az öböl menti válság miatt azzal fenyegetőzik, hogy bojkottálja a 2022-es labdarúgó-világbajnokságot, ha a nemzetközi szövetség (FIFA) nem veszi el a rendezési jogot Katartól – írja az MTI.

Az állami hírügynökség beszámolója szerint Gianni Infantino, a FIFA elnöke a svájci The Local portálnak elmondta, Szaúd-Arábia, Jemen, Mauritius, az Egyesült Arab Emírségek, Bahrein és Egyiptom közösen levelet írtak a szövetségnek, amiben a FIFA Kódex 85. cikkére hivatkozva kérték, hogy ne Katar adjon otthont a tornának.

„Az országok figyelmeztették a FIFA-t, hogy a szurkolók és a játékosok biztonságát veszély fenyegeti egy olyan országban, amely a terrorizmus alapja és fellegvára” – idézte az MTI Infantinót, aki hozzátette, az országok kilátásba helyezték, hogy bojkottálják a vb-t, ha a kérésüket nem teljesítik.

Június elején nyolc ország, Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emírségek, Bahrein, Egyiptom, Líbia, Jemen, Mauritius és a Maldív-szigetek jelentette be, hogy megszakítja diplomáciai kapcsolatait Katarral. Arra hivatkoztak, hogy Doha terroristákat támogat és beavatkozik a belügyeikbe. Közülük több állam további intézkedésként megszakította a tengeri és a légi közlekedést is Katarral, egyúttal kiutasították az öböl nyugati felén fekvő állam diplomatáit és állampolgárait is.

A FIFA 2010 decemberében ítélte az öt év múlva esedékes világbajnokság rendezési jogát Katarnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.