Hurghadai merénylet: német a két halálos áldozat

Két cseh, egy orosz és egy örmény turistát is megsebesített a támadó a pénteki merényletben.

MTI
2017. 07. 15. 7:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A berlini külügyminisztérium szombaton megerősítette, hogy két német nő halt meg a pénteki késeléses támadásban az egyiptomi Hurghadában. Először ukrán áldozatokról szóltak a hírek, de később már a helyi biztonsági hatóságok is azt közölték, hogy két német turista vesztette életét.

A merénylő péntek délután késelt meg hat külföldit a kedvelt egyiptomi üdülőövezetben. Az első támadás a népszerű Zahabia hotelben történt, de a támadó ezt követően átjutott a szomszédos Sunny Days El Palacio nevű szállodába is, ahol még két embert megsebesített.

Az egyiptomi belügyminisztérium már pénteken arról számolt be, hogy a merénylőt elfogták. A hatóságok szerint egyelőre nem világos, hogy ideológiailag vezérelt volt-e a támadás vagy mentálisan sérült férfi rontott a külföldiekre. Az elkövető vélhetően egy közeli nyilvános strandról úszott át a szállodákhoz tartozó területre. A két megölt német nőn kívül két cseh, és úgy tudni, hogy egy orosz, illetve egy örmény állampolgár sebesült meg.

A német diplomácia azt feltételezi, hogy a támadó szándékosan a turistákat vette célba. „Ez különösen aljas és visszataszító bűntény volt, amely elszomorít, elkeserít és felháborít mindannyiunkat” – húzta alá a külügyi szóvivő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.